04-09-2017 KSK Oostnieuwkerke - SK Eernegem 2-1

KSK Oostnieuwkerke: Gregory Anne, Miguel Vermeeren, Stijn Porteman, Stijn De Deygere, Jens Baekelandt (81’ Marijn Bentein), Dumitru-Cosmin Munteanu, Jelle Louage, Bart Syx (76’ Michiel Tyvaert), Grady Hoflack, Nick De Groote (88’ Ewoud Defevere) en Timothy Van De Wouwer.

SK Eernegem: Brecht Vergracht, Maxim Larangé, Steven Van Den Wittenboer (36’ Stijn Bailliu), Maxim Bailleul, Andrew Bultynck, Denis Vanraefelghem (46’ Thijs Jonckheere), Nick Van Den Kerchove, Nassor Hadadi Abdillahi, Thijs Jonckheere, Sam Ingelaere en Adriaan Vanslambrouck (70’ Kevin Vandemaele).

Doelpunten: 8’ Grady Hoflack 1-0, 14’ Timothy Van de Wouwer 2-0, 87’ Nassor Hadadi Abdillahi 2-1.
Gele kaarten: 30’ Steven Van Den Wittenboer (Eernegem), 40’ Jens Baekelandt (SKO), 83’ Timothy Van De Wouwer (SKO), 85’ Kevin Vandemaele (Eernegem), 88’ Dumitru-Cosmin Munteanu (SKO).

SK Oostnieuwkerke was in het eerste halfuur de dominerende ploeg, maar het waren de bezoekers die in de vierde minuut voor het eerste gevaar zorgden. Een corner voor SKO in de achtste minuut werd kort genomen, Cosmin Munteanu zette voor en Eernegem kreeg de bal niet goed ontzet. Grady Hoflack nam het leer in één tijd op de slof en scoorde enig mooi de eerste Oostnieuwkerkse treffer van het nieuwe seizoen. Net voor het kwartier onderschepte Nick De Groote de bal op het middenveld en hij lanceerde Cosmin op links. De bezoekende goalie bracht in eerste instantie nog redding op de poging van onze Roemeen, maar Timothy Van De Wouwer was goed gevolgd en verdubbelde de voorsprong: 2-0!

De thuisploeg bleef voor dreiging zorgen en bij Eernegem was het alle hens aan dek om geen derde tegendoelpunt te slikken. Op een zoveelste corner kopte Stijn Porteman maar nipt naast en een vrije trap van Nick Degroote werd door de Eernegems goalie over de deklat getikt. Net na het halfuur konden ook de bezoekers zich nog eens gevaarlijk tonen: na een hoekschop van Van Den Kerchove trapte Bultynck naast. Op een Oostnieuwkerkse corner kopte Timo op de keeper. Vijf minuten voor de rust claimden de Mandeljongens een strafschop na handspel in de zestien, maar ref Bossuyt zag er geen graten in.

In de tweede helft verwaterde het spel een beetje en de bezoekers kwamen beter in de match. Met een bal op de lat was Oostnieuwkerke alvast gewaarschuwd dat de buit nog niet binnen was. Een schot van Ingelaere werd door thuisgoalie Anne in corner gewerkt. Na een fout op Cosmin Munteanu in de grote rechthoek weigerde de scheids opnieuw om de bal op de stip te leggen. In de slotfase was doelman Anne bij de pinken op een vrije trap van Van Den Kerchove, maar drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd moest hij zich toch gewonnen geven na dat Nassor Hadadi Abdillahi balverlies in de thuisverdediging genadeloos afstrafte: 2-1.

Zo werd het op het einde toch nog bibberen en beven om de eerste overwinning niet uit handen te laten glippen. Een kopbal van de ingevallen Vandemaele (Eernegem) ging over en doelman Greg moest diep in de blessuretijd nog tweemaal al zijn kunnen etaleren om de bezoekers van een tweede treffer te houden. Op de tegenaanval had Van De Wouwer tussendoor de kans gehad om de 3-1 te scoren, maar zijn schot ging voorlangs.