10-09-2017 FC Varsenare - KSK Oostnieuwkerke 2-6

FC Varsenare: Mattias Van Acker, Pieter Geldof, Steven Lampo, Jordi Bettens, Olivier Delcampe, Maxim Lahousse (85’ Thomas Desmet), Pieter Van Damme (71’ Benito Herssens), Gertjan Cottijn, Davy Sigmans (77’ Sander Dejonghe), Damy Ide en Jorre Decleer.

KSK Oostnieuwkerke: Gregory Anne, Miguel Vermeeren (9’ Ewoud Defevere), Stijn Porteman, Stijn De Deygere, Jens Baekelandt (60’ Marijn Bentein), Dumitru-Cosmin Munteanu, Jelle Louage, Bart Syx, Grady Hoflack, Nick De Groote (77’ Michiel Tyvaert) en Timothy Van de Wouwer.

Doelpunten: 15’ Timothy Van de Wouwer 0-1, 18’ Timothy Van de Wouwer 0-2, 33’ Grady Hoflack 0-3, 46’ Olivier Delcampe 1-3, 47’ Stijn Porteman (own) 2-3, 64’ Dumitru-Cosmin Munteanu 2-4, 80’ Timothy Van de Wouwer 2-5, 90’ Michiel Tyvaert 2-6.
Gele kaarten: 48’ Jordi Bettens (FCV), 54’ Jorre Decleer (FCV), 62’ Pieter Geldof (FCV), 67’ Stijn Porteman (SKO), 67’ Grady Hoflack (SKO).

SK Oostnieuwkerke zette de neo-eersteprovincialer meteen onder druk. Een eerste vrije trap van Bart Syx aan de rechterkant van de zestien leverde niets op. Al vroeg in de wedstrijd moest linksachter Miguel Verheeren geblesseerd het veld verlaten; Ewoud Lefevere kwam hem vervangen. Na een actie van ’Cos’ Munteanu bracht Timothy Van de Wouwer de blauwwitten na een kwartier op voorsprong. Drie minuten later stond de 0-2 al op het scorebord nadat Timo een schot van Jelle Louage in doel devieerde. Een vrije trap van Bart Syx belandde bij Jens Baekelandt, maar diens schot week af en ging voorlangs. Met een mooie knal aan de rand van de zestien zette Grady Hoflack de bezoekers op rozen. Ruststand: 0-3!

Achtten onze jongens zich reeds te zegezeker? De tweede helft was nog maar pas op gang getrapt of het stond zowaar 2-3 en weg was die veilige, ruime bonus. Direct na de rust zette thuisspeler Olivier Delcampe zich door op rechts en schoof de bal onder goalie Anne in doel. Eén minuut later alweer een aanval van Varsenare op links langs Bettens en diens voorzet werd door Stijn Porteman, onder druk gezet door Delcampe, in eigen doel gewerkt. De Mandeljongens herpakten zich echter van deze opdoffer en gingen daarna weer op zoek naar een grotere voorsprong.

Na een corner van Bart Syx kon Cos Munteanu afdrukken, maar zijn gekraakt schot ging naast. Een Oostnieuwkerkse aanval met vijf tegen drie werd door thuisspeler Decleer afgebroken waarbij deze laatste er met geel van af kwam. Een nieuwe corner van Bart Syx belandde bij Cos op links die met een prachtige trap in de rechterwinkelhaak de bezoekers op 2-4 bracht. Bij een aanval van Cos op rechts moest thuisdoelman Van Acker zijn ploeg van een grotere achterstand behoeden. Enkele minuten later kon diezelfde Van Acker een poging van de ingevallen Tyvaert onvoldoende onschadelijk maken. Timo Van de Wouwer was er als de kippen bij en kopte zijn derde van de namiddag over de Varsenaarse goalie in doel. Nu gingen de kopjes definitief naar beneden bij de thuisploeg.

In de laatste tien minuten kreeg SKO nog meerdere kansen om de score verder op te drijven: Stijn Porteman trof de lat, een schot van Cos ging over en een schot van Bart Syx werd door de thuiskeeper gepakt. Na een mooie aanval via Van de Wouwer op rechts kon de mee opgerukte Stijn Porteman afdrukken, maar wederom verhinderde goalie Van Acker een gemaakt doelpunt. In de slotminuut moest hij zich alsnog een zesde keer gewonnen geven: na een verre bal van Cos Munteanu zette Michiel Tyvaert de kers op de taart.